הרבה יותר ממה שנדמה למרבית האנשים באוכלוסייה, דווקא אובדן שתן בלתי רצוני או דליפת שתן במאמץ הם הרבה יותר שכיחים ממה שנדמה לרובנו. תופעה זו קיימת בקרב מחצית מהנשים המבוגרות, כשהיא איננה מדלגת גם על הגברים אשר סובלים מתופעה זו בקירוב אל הגיל השלישי וכמובן גם נשים בהיריון ועוד מגוון מקרים. השוק החופשי הולך ומתפתח עבור הצורך ההולך וגדל לעצירת של שתן בלתי רצוני, בין אם מדובר בפתרונות ביתיים כדוגמת סדינים שונים ועד למוצרים יעלים לשימוש יומיומי ומחוץ לבית. ובשל התופעה המתרחבת, מומלץ להכיר את גורמי הסיכון לבריחת שתן, כיצד מומלץ לטפל בתופעות כאלו ועוד.
הסיבות לבריחת שתן
כאשר מדובר בסיבות לבריחת שתן, במרבית המקרים מדובר בהיחלשות טבעית של גוף האדם אשר מתחילה עוד מגילאי השלושים, אז הגוף מתחיל בפירוק איטי הכולל אי ספיגת סידן ואף היחלשות של העצמות. אך לצד הליך זה קיימים עוד מספר גורמי סיכון אשר עלולים להגדיל את הסיכוי לבריחת שתן, הראשונה שהם היא במקרים של השמנת יתר, לעיתים לאחר מספר גדול של לידות ובחלק מהמקרים גם השימוש באביזרים כמו וואקום או מלקחיים עלולים להוות חלק מהסיבות לכך. סיבות נוספות אשר עלולות להגדיל את הסיכון לבריחת שתן, נובעות גם מפעילות גופנית בעצימות גבוהה במיוחד, לעיתים בשל מחלות רגע כמו סכרת ואף במקרים של עישון ושימוש בתרופות משתנות.
סוגים של בריחת שתן
כאמור בקרב הנשים בריחת שתן הינה שכיחה למדי, שכן היא מתקיימת בשני מחזורי חיים הראשון הוא בשיא גיל הפוריות והשנייה הוא עם הפסקת הווסת. מקרים שכאלו מתקיימים דרך לחץ תוך בטני, אשר עלול להוביל לבריחת שתן תוך כדי פעולות פשוטות למדי כמו התעטשות, פעילות גופנית ואפילו שיעול. מקרים אחרים כמו שלפוחית רגיזה נחשבים להרבה יותר נפוצים משניתן לחשוב, כאשר מצבים כאלו מושפעים בעיקר מהתכווצויות בלתי מבוקרות של שרירי השלפוחית. עם זאת עלולים להתקיים מקרים משולבים של שלפוחית רגיזה ובריחת שתן ולעיתים היא עלולה להופיע גם כבריחת שתן תפקודית המושפעת רבות ממחלות לב וסכרת.